Természetes kövek

.

Természetes kövek - Mészkő

Az édesvízi mészkövek, másnéven travertinek kalcium-karbonát kicsapódása sorén keletkeznek hévízforrásnál vagy mészkőbarlangban. Ezek a mészkő anyagok Törökországból származnak, édesvízi mészkövek. Szerkezetük lyukacsos, de ez nem befolyásolja a fagyállóságát. A termékek ellenállnak a fagynak! Felülete elérhető tömített és tömítetlen változatban is. A tömített light travertin változat cement alapú, színazonos tömítő anyaggal van tömítve, mely szintén fagyálló. Ezt az anyagot előszeretettel alkalmazzuk térburkolatként, kültéri és beltéri falburkolatként, de medence burkolatot, párkányt és kerítés fedlapot is gyártunk belőle. Ezeket az anyagokat kétféleképpen lehet vágni: hosszanti irányban és keresztirányban. Hosszanti vágás esetén csíkos terméket kapunk, keresztirányú vágás esetén pedig foltos terméket kapunk.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

– Padlóburkolat
– Falburkolat
– Térburkolat
– Párkány
– Szobor
– Medenceburkolat

Természetes kövek - Pala kő burkolatok

Színvilága a feketétől a szürkés, felhőszerű árnyalatokon át a színes tónusokig tart. Az általunk forgalmazott termékekben négy, illetve öt különböző pala csík kerül összeillesztésre. 

Pala termékeink kizárólag falburkolatnak használhatóak. Kültéren alkalmas homlokzat, lábazat és kerítés burkolására is, mivel termékeink mindegyike fagyálló. Beltéren falburkolatként, kandalló burkolatként a legnépszerűbbek.