Vakolatok-burkolatok

Vakolatok, díszítő és lábazati vakolatok

Vakolatok

Gépi vakolatok

Olyan alapvakolatok, melyek speciális adalékszereiknek köszönhetően hagyományos vakológéppel hordhatóak fel. Alkalmazásukkal a kivitelezés jelentősen felgyorsulhat és egyszerűsödhet.

Alapvakolatok

Olyan kézi- vagy gépi felhordású (jellemzően szürke vagy fehér színű) vakolatok, melyek a falazóelemek egyenetlenségeit kiegyenlítik, de végső felületképzésre önmagukban nem alkalmasak. Vastagságuk beltérben min. 1 cm, kültérben min. 2 cm.

Univerzális és finom vakolatok

Olyan (jellemzően mész-cement kötőanyagú) finomabb szemcse-összetételű, kézi vakolatok, melyek az alapvakolatok felületét teszik alkalmassá a végső felületképzés (pl. festés, tapétázás) fogadására.
Kapcsolódó termékek:
UniWhite
UniPutz
Simító vakolat (PerlaExterior)
FeinPutz (PerlaWhite)

Tartozékok

Olyan kiegészítő termékek a vakolatokhoz, melyek a megfelelő minőségű kivitelezést (pl. vezetősínek) vagy a kész vakolat mechanikai ellenálló képességét javítják (pl. élvédő profilok, vakolaterősítő háló).

Díszítő vakolatok

A színes vékonyvakolatokról

A feldolgozásra kész homlokzati vékonyvakolatok nemcsak az épület mechanikai és időjárás elleni védelmét biztosítják hosszú távra, hanem döntő módon járulnak hozzá a homlokzati felület esztétikus megjelenéséhez.

Lábazati és díszítő vakolat

A MosaikTop vakolat az épületek díszítésének, lábazati kialakításának végső felületképző rétege. Felhordható mindenféle alapvakolatra, valamint a Baumit XPS és Expert fix lábazati hőszigetelő lemezek tapaszolt és alapozott felületére. Kevert színű, műgyanta kötőanyagú szemcsés vékonyvakolat külső és belső felhasználásra, 2 mm-es szemcseméretben. A Baumit Life színkártya 36 színében kapható.