Színes fuga - új trendőrület!

2019.01.28

Trendforduló a hidegburkolásban? Nem, nem a csempék, járólapok, mozaikok anyagáról vagy mintájáról van szó. Ami most jön, az a legfontosabb kiegészítő forradalma: a fugáé. A lapok közeit kitöltő sávok színe az egész burkolat hangulatát megváltoztatja, 2019-ben pedig végre nemcsak szürke, fehér vagy barna közül merünk majd választani.

Csiniben, rózsaszínben. 

Fehér vagy nagyon világos lapokkal kiválóan mutat a virágsziromra emlékeztető rózsaszín, ami megismétlődhet akár az eszközökön akár mondjuk a szekrényajtón. 

Ez az összeállítás pont eltalálja az egyensúlyt: váratlan és érdekes fordulat, amire senki sem számít, amikor belép, de nem túl hivalkodó, így hosszútávon sem lesz zavaró. 

A zöld fuga nem számít nagyon különlegesnek, eddig is használták, viszont az esetek többségében színazonos vagy nagyon közeli színű lapok közé rakták. Merd megtörni ezt az egyszerűséget, nyugodtan használd fehér vagy világosszürke metrócsempékhez a fürdőben. Ami aztán a látogatóid szemében tükröződik majd, az a féltékenység lesz.

A kék a víz színe, így szinte nem is kell mondani, hogy klasszikus fehér metrócsempével kombinálva csodásan kelti életre a fürdőszobát, különösen a mosdó környékén. Ha a padlótól a plafonig csempézünk - ami fürdőben nem ritka, bár nem is feltétlen a legjobb megoldás -, a kék fuga remekül megbontja a monotóniát, anélkül, hogy ketrecre emlékeztetne a fal.

A gyönyörű zöldeskék. Méltatlanul mellőzött, nagyszerű szín, ami sötét lapok között mutat a legjobban. Legyen egy konyha bármilyen visszafogott, akár unalmasan hagyományos, egy zöldeskék fugázás biztosan kiemeli a sorból. Ez az árnyalat megadja a lehetőséget arra is, hogy akár matt fekete lapokat használjunk, az összhatás akkor sem lesz komor.

Forrás: Danubio.hu