Fürdőszobai trendek (2019)

2019.01.28

A fürdőszoba már nemcsak a napi tisztálkodás helyszínét jelenti, hanem sokkal több annál - mindez pedig a 2019-es trendek terén is megmutatkozik.

A BWT vízkezelő vállalat tapasztalatai szerint a fürdőszoba egyre előkelőbb helyet kap a magyarok otthonszépítési listáján. A többség mára ugyanis felismerte, hogy ez nemcsak egy funkcionális helyiség, hanem sokszor az egyetlen olyan pontja a lakásnak, ahol magunk lehetünk.

A 2019-es fürdőszobai stílusok is ezt a szemléletmódot erősítik, amelyek bátran vegyítik a különböző anyagokat és textúrákat, a tér nyújtotta lehetőségeket pedig sokkal nagyvonalúbban használják. A legújabb trendek szemléltetésére a Caracalla fürdőszoba dizájnstúdió 2019-es kollekciójából szemezgettünk.


A térérzet növelése a többfunkciós térben

Az új otthonok kialakításakor a fürdőszoba mérete immár legalább olyan fontos kérdés, mint a nappali vagy a konyha alapterülete. A helyiség egyre nagyobb teret kap a házakban, a lakásokban, amelynek köszönhetően még inkább a felfrissülést, a relaxálást szolgálhatja a mindennapi higiénia mellett. Mivel így egyszerre több funkciónak is eleget kell tennie, még hangsúlyosabbá vált a szoba-szerű hatás.

Különleges burkolatok

A burkolatok lehetnek természetes kő-, fa-, cement-, illetve betonhatásúak, vagy 3-dimenziósak. Egyre nagyobb szerepet kapnak a színek, egyre gyakrabban jelenik meg virágos minta. A lapok mérete óriási, sok esetben másfél méter feletti, de 2019-ben láthatunk már három méternél is hosszabb lapokból építkező burkolatokat is. A szokatlan méret igazán elegánssá, impozánssá teszi a helyiséget.


A természetes hatás azonban meghatározó törekvés marad 2019-ben is. A márványhatású burkolatoknál folytatódik az erezetek finomodása, a fa- és cementhatás kedvelt megoldás lesz. A természetesség jegyében arra is van példa, hogy a kerámia fát utánoz, a fa kerámiát, a tapéta csempét, a csempe pedig tapétát. Igen népszerű lesz a beton és a textil találkozása. Jellemző lesz a hideg és meleg árnyalatok kombinációja, ami izgalmas sokoldalúságot kölcsönöz a helyiségnek. A betonhatás ugyancsak domináns lesz, ami neutrális jellegéből adódik, így kiválóan együttműködik más anyagokkal, például fával, üveggel és kerámiával. 

Forrás: lakaskultura.hu